Yurtdışında Doktora (PHD)

Yurtdışında Doktora (PHD)

Doctor of Philosophy (PhD), akademik örgün eğitimin ve branşsal yekinliğin en son aşamasıdır.

PhD programları olması gerektiği gibi bilimsel araştırma ve geliştirme ağırlıklı eğitimlerdir. O seviye ye kadar elde edilmiş bütün bilgilerin birleştirildiği ve uygulamaya konulduğu yerdir PhD eğitimi. Bu bakımdan PhD derecesine ulaşmış bir kişi artık bütün dünyaca tanınan ve büyük avantajlar sağlayan bir diploma sahibidir. Bu diplomaya sahip bir kişi Dünyanın dört bir tarafında istediği Üniversiteye başvurabilir ve öğretim görevlisi olabilir.

Akademik çevrelerde önemli olan PhD eğitimi sadece akademik dünyada değil iş hayatında da çok değer kazanmıştır. Büyük firmalar ve kuruluşlar PhD eğitimi olan kişilere daha üst mevkilerde yetkiler vermektedir.

PhD yapan bir kişi ders izlemekten çok araştırmaya ağırlık verir. Yurtdışında yapılan bir PhD programı çok büyük avantajlar sağlar. Modern ve bilgiye dayalı bir iş ve akademi dünyasında yaşıyoruz, bu nedenle PhD sadece üniversitelerde akademisyen olmak isteyenler için değil, iş dünyasında, kariyerlerinde daha iyiyi hedefleyenler için önem arz etmektedir.

Ayrıntılı Bilgi için >>> 

Yorumlar